090617 fra campingen 011Jeg har tidligere lovt å komme tilbake til hvordan man kommer seg fra campingen til sentrum til fots. Eller med hjul for de som er like heldige som meg og blir trillet av gårde. Husk å ta på sko, helst av den sorten som er gode å gå i, sier mamma. Jeg har foreløpig ikke så mye å bidra med når det kommer til gåerfaringer.

Av: utegående reporter Matilde B.

090515 campingen 035

Ved minigolfbanen er det skiltet mot turstien. Følg skiltet, så kommer du hit. Følg veien ned til havet og opp på ytterkanten av leira. Her har jeg hørt rykter om en driving range. Sjekk forholdene med de erfarne golferne fra Skjomen, eller bare dukk for å være sikker. Når du har rundet det ytterste hjørnet på leira, kommer du til en benk. (Lurer du på hva leira er? Det er en rest fra da Nikkel og Olivin var hjørnesteinsbedrift i Ballangen. Spør bestemor Solveig for flere detaljer)

090617 fra campingen 012

Her er det fint å hvile rompa litt om det er behov for det. Det er ingen servering her, annet enn av sol og fregner, så husk matpakke eller drikke. Når du sitter der kan du nyte den fantastiske utsikten. Ikke bare utover fjorden, men også mot sentrum og Ballangen Brygger, også kalt teknisk etat (til venstre) og byggevareforretningen Thorsteinsen (til høyre).

090617 fra campingen 021

Ser dere forbi bryggene når dere kommer litt lengre innover, ser dere sentrum. Det gule lange bygget står midt i sentrum, og husk å gå langs det og rundt hjørnet når dere kommer dit. Da finner dere det fine flotte nye kjøpesenteret vi har fått i Ballangen. Kanskje bestefar Wiggo ordner med en omvisning om noen er interessert? For de som vil ha is etter å ha gått så langt, anbefales soft-is fra kiosken og bakeriet, italiensk is fra bakeriet, eller diplom-is fra butikken til pappa. Bal-kroa har også Mövenpick kuleis, så her er noe for alle ganer. For shopping anbefales kiosken for leker, dill og dall, el-sporten for sportsutstyr og klær, lamper, småelektrisk, og kanskje noen trenger en vaskemaskin eller et kjøleskap før bryllupet? Har alle husket å pakke ned strykejern?

090617 fra campingen 023

Når du kommer til denne brua, må du følge veien over den, og videre rett frem. Følger du etter mannen opp bakken, kommer du til flystripa. Han er bare en av mange som har begynt å strømme til for å ta imot alle gjestene som lander. Etter noen røde naust er det slutt på turstien. Da må du gå forbi teknisk etat for å komme videre til sentrum.

090617 fra campingen 027

Opp denne bakken og til venstre for det røde huset er det en trapp. Kommer du i vogn og ikke har tilstrekkelig antall bærere med, så følg den asfalterte veien og ta til høyre og opp bakken når du kommer opp til Europavei 6.

090617 fra campingen 028

Da kommer du hit, og er strengt tatt fremme i sentrum. Om noen var late, og ikke orket omveien med vogna men heller tok trappa, står de nok her og venter på deg. Så er det bare å følge fortauet rett frem, og svinge til venstre når veien svinger. Så ser du det lange gule bygget. God førnøyelse, vi sees på cafeen!

090617 fra campingen 029

Og om noen lurte… Dette er ikke butikken til pappa! Han har en Remabutikk :)

Reklamer